Mājas lapa: www.rigazoo.lv

Rīgas zoodārza misija ir sniegt ieskatu daudzveidīgajā dzīvnieku pasaulē, praktiski līdzdarboties Latvijas un pasaules dzīvnieku sugu izpētē un saglabāšanā, aicināt saudzēt dzīvniekus un to dabisko dzīves vidi, kā arī rosināt izprast dabu mums līdzās un cilvēku vietu tajā.

Arhīvs
Aprīlis, 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
9. un 10. oktobrī Zoodārzā - Dzīvnieku dienas 2010
Publicēts 6. oktobrī, 2010.
Jau vairākus gadus zoodārzs savā dzimšanas dienā īpaši aicina ciemos cilvēkus, kuru vārdā vai uzvārdā ir dzīvnieku nosaukums. Tad nu „Dzīvnieku dienu” svinības kopā ar apmeklētājiem gan Rīgā, gan zooloģiskā dārza filiālē „Cīruļos” notiks 9. un 10. oktobrī.

Kā ierasts, zoodārzs sarūpējis dāvanas arī sev un apmeklētājiem. Ķenguru mājā jau labi iejuties jaunais ķengurtēvs no Izraēlas Gan-garu zoodārza. Savukārt kapibaru pulciņu papildina divas jaukas kapibaru meitenes no Ungārijas Budapeštas zoodārza.

Par jauku pārsteigumu parūpējusies Bolīvijas naktspērtiķu ģimene – 12. septembrī pasaulē ieradās veselīgs un ņiprs pērtiķbērns. Ja atceras to, ka mūsu naktspērtiķu „vectētiņš” Noruss jau sen pārspējis visus šīs sugas ilgdzīvošanas rekordus (27 gadi!), šis notikums ir patiešām īpašs... 

„DZĪVNIEKU DIENU” tradicionāla sacensība – kurš dzīvnieks populārākais?

Dienas, kad zoodārza ieejas biļešu cenai 50% atlaide visiem, kuru vārdā vai uzvārdā dzīvnieku nosaukums, gaida ļoti daudzi. 2009. gadā šādu apmeklētāju divās dienās kopā bija vairāk kā tūkstotis. Pasēs un vadītāja apliecībās tad saskatījām 43 sugu putnus, 26 sugu zīdītājus (arī Žirafes), 15 dažādas zivis un 10 kukaiņus. Ieradušās bija arī Slieku, Kurkulīšu un Varānu ģimenes.

Pērn visčaklākie zoodārza draugi bija Zaķi (arī Zaicevi u.c.), Brieži, Gulbji (arī Ļebedevi u.c.), Vilki un Vanagi. Pie „lielajām saimēm” pieskaitāmi bija arī Strazdi, Baloži, Gaiļi, Kazas, Piekūni, Ērgļi, Lūši. 3 apmeklētājiem dzīvnieka nosaukums bija gan vārdā, gan uzvārdā. (Plašāk par 2009. gada rezultātiem zoodārza mājaslapā http://rigazoo.lv/public/30221.html).

Arī šogad 9. un 10. oktobrī visiem apmeklētājiem, pierādot sava vārda vai uzvārda saistību ar dzīvnieka nosaukumu, (uzrādot līdzpaņemto personas apliecinošu dokumentu) - ieejas biļešu cenai 50% atlaide. Ja dzīvnieku nosaukums ir gan vārdā, gan uzvārdā, ieeja zoodārzā bez maksas. Ja vārda un dzīvnieka nosaukums nav latviešu, bet citā valodā, tad papildus der nokopēt atbilstošo vārdnīcas lapu, kurā ir pierādāma tulkojuma saistība ar dzīvnieka nosaukumu.

Kurš uzvarēs šogad – Zaķi, Vilki vai Kurkulīši, to uzzināsim jau 11. oktobrī.

„DZĪVNIEKU DIENĀS” – īpaša pasākumu programma

Cik dažādi mēs esam? Dzīvnieku dienās Žirafu mājā no plkst. 12.00 līdz 16.00 darbosies gudrību stūrītis „Cik dažādi mēs esam?”, kur kopā ar apmeklētājiem izzināsim dzīvnieku pielāgošanās noslēpumus. Katram apmeklētājam būs iespēja izvēlēties sev piemērotu nodarbi - salikt puzles, risināt dzīvnieku sudoku vai ierakstīt pareizās atbildes darba lapās.

Cienasts arī dzīvniekiem. 9. un 10. oktobrī ikvienam no plkst. 11.00 līdz 14.00 būs iespēja vērot dzīvnieku barošanas demonstrācijas. Apmeklētāji varēs vērot noteiktā laikā papagaiļu, bruņrupuču, iguānu un raju barošanu; novērtēt pelikānu un jūraskraukļu prasmi zivju zvejā; uzzināt, kas būs leduslāča Romeo svētku ēdienkartē; priecāties par lemuru eleganto cienāšanos ar banāniem un surikatu garšīgo šmakstināšanu, tiesājot treknus miltu melnuļu kāpurus; vērot ziemeļbriežu mielošanos ar ķērpjiem. Protams, neizpaliks arī žirafu barošana un roņa Puikas uzstāšanās.

 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: