Mājas lapa: www.rigazoo.lv

Rīgas zoodārza misija ir sniegt ieskatu daudzveidīgajā dzīvnieku pasaulē, praktiski līdzdarboties Latvijas un pasaules dzīvnieku sugu izpētē un saglabāšanā, aicināt saudzēt dzīvniekus un to dabisko dzīves vidi, kā arī rosināt izprast dabu mums līdzās un cilvēku vietu tajā.

Arhīvs
Aprīlis, 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Lāčiem sagatavots īpašais "Lāču saldējums" (FOTO)
Publicēts 16. jūlijā, 2010.
Varenais karstums, šķiet, nogurdinājis teju vai visus zoodārza iemītniekus. Gana izrosījušies rīta agrumā, pat kamieļi, zebras, ķenguri un surikati, nemaz nerunājot par lauvām un tīģeriem, pusdienlaika svelmē meklē patvērumu paēnā, kur laiskojas līdz pat pievakarei, kad gaisa temperatūra atkal nokrīt līdz normālai dzīvniekam tīkamai atzīmei.

Taču izrādās, Homo sapiens izturīgākie indivīdi, bruņojušies ar dzērienu pudelēm un katastrofālā ātrumā kūstošiem saldējumiem, pat rekordaugstās temperatūrās gatavi nākt ciemos pat pie Tropu mājas iemītniekiem. Varbūt tāpēc, ka cepties jūrmalas smiltīs ir pilnīgs neprāts...

Tad nu, lai apmeklētāji redzētu visnotaļ ņiprus, nevis savus tiešos darba pienākumus ignorējošus zoodārza dzīvniekus, dzīvnieku kopējiem nākas pacensties tiem sagādāt tīkamas izpriecas arī pusdienlaikā. Mežacūkas, milzīgie Galapagu bruņrupuči, kazuāri un daudzi citi dzīvnieki tiek lutināti ar vēsu dušu, zebrām sagatavota dziļa dubļu vanna, bet roņu baseinā papildus tiek iepludināti vēsi artēziskie ūdeņi, lai vēsu jūras ūdeņu mīļotāji Puika un Eze neslinkotu ikdienas (plkst. 14.00) roņu priekšnesumos.

Paredzot, ka karstums nemitēsies, sestdienās un svētdienās, kad darba (apmeklētāju) visvairāk, īpašs pārsteigums sagatavots lāčiem. Šajās dienās plkst. 12.45 leduslācis Romeo un Kadjakas lāčupāris Ansis un Grieta saņems piecpadsmitkilogramīgas īpašā „Lāču saldējuma” porcijas. Plkst. 14.00, pēc ikdienas priekšnesuma, līdzīgu atvēsinājumu saņems arī roņi Puika un Eze.

Šī kāruma recepti jau pagājušajā vasarā izstrādāja firma „Ledus dizains” un tā galvenā sastāvdaļa ir treknas skumbrijas, kas iesaldētas caurspīdīga ledus klucī. Sasaldēšanas process ilgst 4 dienas.

Diemžēl, kā jau vienmēr, veselīgi mēdz būt tikai negaršīgi ēdieni... „Lāču saldējums” ir ļoti gards, taču var kaitēt lāču zobu veselībai. Tātad, jālieto ar mēru un, lai kā arī lāčiem gribētos grauzt ledū iesaldētās skumbrijas ik dienu, mielasts paredzēts tikai sestdienās un svētdienās plkst. 12.45.

 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: