Mājas lapa: www.rigazoo.lv

Rīgas zoodārza misija ir sniegt ieskatu daudzveidīgajā dzīvnieku pasaulē, praktiski līdzdarboties Latvijas un pasaules dzīvnieku sugu izpētē un saglabāšanā, aicināt saudzēt dzīvniekus un to dabisko dzīves vidi, kā arī rosināt izprast dabu mums līdzās un cilvēku vietu tajā.

Arhīvs
Aprīlis, 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Zoozīļuks aicina skolēnus lasīt ozolzīles
Publicēts 21. septembrī, 2013.
Rudentiņš ražas laiks – āboli jālasa, kartupeļi jārok, pupiņas jāloba… Arī ozoli vasaras saulē gādīgi briedinājuši zīles un nu starp sausām un čaukstošām lapām dāsni klāj dzīvniekiem mielasta galdu.

Arī šogad Zoozīļuks aicina skolēnus vākt ozolzīles un sagādāt rudens svētkus Rīgas Zooloģiskā dārza iemītniekiem.

Pērn, Zoozīļuka aicināti, skolu bērni salasīja gandrīz trīs tonnas ozolzīļu. Ar tām dzīvnieki  gan Rīgā, gan arī filiālē „Cīruļi” varēja gardu muti mieloties teju visu ziemu. Par to viņi teica lielu paldies čaklajiem palīgiem.

Lai arī valda uzskats, ka zīles garšo tikai mežacūkām, tomēr tā īsti nav. Zooloģiskajā dārzā ar tām mielojas pekari, brieži un mandarīnpīles. Vislabākās ozolzīles tiek diedzētas, jo ar svaigajiem ozolu dzinumiem tiek baroti neskaitāmie Tropu mājas kukaiņi – zarkukaiņi, lapkukaiņi, siseņi, sienāži un arī lapgriežskudras. Tiesa, pēdējās savā maltītē patērē sēnes, kas izaudzētas uz  ozola lapiņu gabaliņiem.

Veiksmi darbā un bagātu zīļu ražu!

 

Akcijas noteikumi:

Akcijas laiks?
No 2013. gada 16. septembra līdz 31. oktobrim (ieskaitot). 

Dalībnieki?
Klase vai skolēnu grupa ne mazāk par 20 personām. 

Ko lasīt?
Parastā ozola zīles. 

Kādas zīles pieņemsim?
Tīras, sausas, veselas, bez piemaisījumiem, iepakotas kartona kastēs vai auduma maisos. 

Cik daudz jāsavāc?
Jo vairāk, jo labāk, bet minimālais daudzums vienam skolēnam 2 kg. 

Kur nodot?
Rīgas Zoodārzā. Pirms nodošanas sazināties - tālr. 67518669; 67517969.Kurzemes reģiona skolas vākumu var nodot Rīgas Zoodārza filiālē „Cīruļi” – tālr. 29386963. 

Kādas balvas iegūsiet?
Varbūt tieši Tava klase būs salasījusi vislabākās zīles. Ja tā, tad uzvarēsiet zoodārza konkursā un iegūsiet neparastu ekskursiju zooloģiskajā dārzā.Citiem centīgākajiem – veicināšanas balvas no zooloģiskā dārza. 
 
Zoodārza konkursā tiks novērtētas visas nodotās salasītās zīles. Galvenais kritērijs - jo kvalitatīvāk, jo labāk; jo kvalitatīvāk un vairāk, jo vēl labāk.

Rezultāti tiks publiskoti 5. novembrī Rīgas Zooloģiskā dārza mājaslapā www.rigazoo.lv.

Laipni aicināti piedalīties!


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: